Många som vill försörja sig på att skriva tror kanske att det krävs en uppdragsgivare – som en tidning – som du sedan skickar in en artikel för att publicera. Faktum är att det går att tjäna pengar på att skriva på helt andra sätt – och om du redan har en blogg är du redan en bra bit på vägen. Det är nämligen där som du har möjlighet att generera inkomster och se till att du går plus på ditt skrivande. Det finns flera inkomstkällor för en bloggskribent och om du har riktigt tur kan du se till att kombinera dem för att maximera din inkomst. Ofta får du dock hålla tillgodo med en eller två.

Ett sätt för din blogg att generera pengar är att lägga den på en bloggportal som betalar varje användare en summa när folk klickar sig in på bloggen via portalen. Det är ett enkelt sätt för dig att tjäna pengar på bloggen, men det krävs mycket trafik för att du ska komma upp i några större summor. Många bäckar små, heter det dock – och med hjälp av en bloggportal kan du öka på din inkomst med några kronor.

 

En inkomstkälla som genererar mer pengar – men som också har större konsekvenser för designen av din blogg – är att använda dig av ett annonsnätverk, där Googles version, AdSense, hör till de mest populära. Det ger dig möjligheten att få in pengar på annonser som någon annan har köpt och som är kopplade till ämnet för din blogg. Eftersom du går direkt igenom Google – eller någon annan ägare av ett annonsnätverk – har du aldrig direktkontakt med annonsören, vilket sparar mycket arbetstid. Å andra sidan får du också en mindre del av kakan när annonsintäkterna väl ska fördelas.

 

När du säljer en annons direkt till en köpare slipper du dela intäkterna med någon annan. Då kan du ofta också ta betydligt mer betalt. Den stora nackdelen är förstås att det är mycket svårt att hitta en annonsör som är beredd att köpa en annons på din sida. Att försöka skadar dock aldrig och om din blogg växer sig större ökar också dina möjligheter att kunna sälja en annons eftersom annonsören naturligt nog vill nå ut till en så stor målgrupp som möjligt. Var noga med att poängtera för annonsören att dina läsare kan vara intresserade av produkten i fråga. Att be en bilförsäljare annonsera på en blogg som handlar om trädgårdsodling är ganska lönlöst medan en återförsäljare inom trädgårdsprodukter kan vara betydligt mer intresserad av erbjudandet.

Tjäna pengar på bloggen 1

 

Taggar: , , , , , , , ,