Drömmer du om att kunna försörja dig genom internet? Det är egentligen bara tre saker du behöver: dator, Wi-Fi och kunskap. Köp en begagnad Mac så får du mycket dator för pengar och får pengar över till att starta ditt internetföretag.

Köp begagnad Mac

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad Mac när du ska börja försörja dig på internet. Först och främst får du en väldigt bra dator som enkelt kommunicerar med både din iPad och iPhone. För det andra sparar du mycket pengar. Oftast är det företag som har haft en dator ett par år som väljer att sälja den till en återförsäljare. Datorn, surfplattan eller mobiltelefonen gås sedan igenom av en auktoriserad Appletekniker, så du kan vara säker på att dina enheter verkligen fungerar. För det tredje får du råd att köpa både dator, iPad och mobil när du köper begagnat. Med Apple får du också iMovie, så att du enkelt kan redigera dina filmer. Gå in på mResell.se och köp en begagnad Mac, iPad och iPhone. En MacBook Air är en mycket bra dator när du bygger upp ditt företag. Stor nog för att det ska vara bekväm när du arbetar, samtidigt som den är enkel att ta med sig.

Dator eller surfplatta?

Idag kan du faktiskt tjäna mycket pengar med bara hjälp av en iPhone eller iPad. Då uppstår frågan om du ska köpa en dator, surfplatta eller både ock? Det absolut bästa är att både ha en dator och en surfplatta. Då kan du arbeta med två skärmar samtidigt. När du börjat arbeta med två skärmar kommer du alltid vilja ha det så. Skönt och smidigt. Du kan leta bilder och information på din iPad, samtidigt som du skriver och skapar på din dator. Med en surfplatta som ett komplement till en dator blir det också lättare när du ska lära dig nya saker på YouTube eller när du går en onlinekurs. Du kommer att behöva lära dig mycket om marknadsföring, olika plattformar och annat när du ska driva ditt företag. Låt oss säga att du behöver skapa pins på Pinterest. iPaden spelar upp en YouTube-film där du får hjälp att skapa snygga pins på Canva, samtidigt som du på din dator är på Canvas sajt och skapar pinsen. En dator och en iPad är inget alternativ för dig som internetföretagare: de fungerar som ett komplement.

Testa flera idéer

Vissa personer som startar företag på nätet gör det utifrån sin utbildning, men det är många som lever heltid på nätet genom att designa t-shirts, blogga, skapa YouTubekanaler, drop shipping, sälja fotografier eller vara konsult på något sätt. För att lyckas på internet är det smart att testa flera idéer. Trial and error är vägen framåt. Låt det ta tid och ge inte upp, så kommer du inom ett par år kunna försörja dig på internet.