Vår värld blir allt mer digitaliserad och allt fler människor arbetar hemifrån. Att försörja sig via internet kan antingen vara genom ett arbete på kontrakt, som frilansare eller genom egna projekt med försäljning, annonsering, aktier eller annat.

Att försörja sig genom försäljning på internet

Något som för en del kan börja som en hobby genom att sälja saker online, kan sluta med en etablerad affärsverksamhet. Vill man pröva att sälja på internet och öva på bra annonsering, kan man börja med att lägga ut privata annonser och bilder på föremål man redan har hemma. På Facebook finns Marketplace och många andra säljgrupper man kan anmäla sig till helt gratis. Här kan man bli en riktigt vass säljare genom snygga bilder och bra beskrivningar. Upptäcker man att man tycker om att sälja och man når bra resultat, betyder det att man är bra på att marknadsföra. Nästa steg kan vara att köpa in och sälja, samt skapa en egen hemsida för produkterna. Om man vill öka sin digitala närvaro och försäljning, kan en professionell webbyrå hjälpa till med allt man behöver för bättre marknadsföring, annonsering, varumärke och mycket mer!

Youtube – Från hobby till business

Allt fler livnär sig på Youtube och har man tålamod och långsamt bygger upp sin sida, kan det gå riktigt bra! Då kan man behöva riktigt bra tips på hur man livnär sig bra på Youtube och vad man ska tänka på. Den ledande svenska stjärnan Pewdiepie är ett bra exempel på hur långt man man komma med Youtube och i slutändan tjäna miljoner! Man ska skapa intressant innehåll som lockar minst 100 000 följare och grundkravet för att få en lista till sponsorer är 1000 prenumeranter till den egna kanalen. Det viktiga är att ha en egen nisch och våga ta för sig då konkurrensen kan vara hård. Inget är omöjligt och fördelen är att ett Youtube konto kostar ingenting!