En dröm för många är att kunna sköta jobbet hemifrån. Att internet har gett nya möjligheter till att införa flexibilitet i arbetslivet är det knappast någon som tvivlar på och i dag är det många som väljer att förlägga hela eller delar av sin arbetstid till hemmaplan. Medan kontoret lockar för vissa gillar andra idén om att kunna försörja sig hemifrån. Det gäller kanske speciellt den som startat upp en egen verksamhet och vill hålla omkostnaderna nere. Ett sätt att försörja sig på arbete som kan utföras över internet är att starta en egen e-affär. Det är ett billigt och enkelt sätt att sälja dina varor eller tjänster över internet och på så sätt generera en inkomst på egen hand.

 

För bara några decennier sedan var ett försäljningsarbete förknippat med att antingen sitta på ett kontor och ringa runt till kunder eller att ha en egen fysisk affär dit kunderna kunde komma och lägga sina beställningar. Båda alternativen krävde en ansenlig investering i fastigheter och löpande kostnader som lokalhyra och fastighetsskötsel. I och med internets ankomst kunde människor plötsligt arbeta var som helst så länge det fanns en internetuppkoppling. Det har många svenskar tagit fasta på som valt att starta en e-affär och erbjuda försäljning över nätet. Man uppskattar att det finns hela 10 000 e-affärer på nätet – och att döma av köptrycket finns det definitivt utrymme för fler.

 

Den som vill få bort lokalkostnader helt och hållet kan välja att sälja immateriella varor över nätet. Det kan handla om fotografier, digitala kopior av böcker eller annat som inte tar upp fysisk plats. Ett vanligare alternativ är att e-butiken säljer saker som man har tillverkat eller importerat själv. Det kan handla om alltifrån halsband till fotbollströjor och kamerautrustning. Här är det verkligen enbart fantasin som sätter gränser eftersom det mesta går att sälja över nätet. Då krävs det förstås ett mindre lagerutrymme, men om du har ett förråd i ditt hus lär det mesta få plats där så länge du inte handlar med mer skrymmande saker.

 

Att ha en egen e-butik innebär mycket arbete med marknadsföring och kontakt med kunder, men det betyder också att du behöver sätta dig in i bokföringen. Det gäller särskilt dig som har tagit steget från anställd position till att starta eget och kanske aldrig har skött ett företags finanser tidigare. Många tycker att den administrativa delen stjäl värdefull arbetstid från andra områden och det gör att det finns företag som erbjuder tjänster för att göra bokföring, fakturering och andra administrativa frågor lite enklare. Fakturino fakturaköp låter företag sälja sina fakturor till det bästa priset för att på så sätt lösgöra kapital och se till att du slipper ligger ute med pengar.

Starta en egen e-affär 1