Tror du att du måste bo i New York och jobba på Wall Street för att tjäna pengar på aktiehandel? Tänk igen. Även om den gängse bilden av en börsklippare är någon som skriker instruktioner i två telefoner samtidigt på ett hetsigt företagsgolv är det knappast så som den genomsnittlige aktiehandlaren faktiskt ser ut. Faktum är att en överväldigande del av alla aktieaffärer sker över nätet, och det är små- och mellanstora sparare som står för en ansenlig del av dem. Eftersom nätet har inneburit att fler kan börja handla med aktier utan att behöva kontakta en aktiemäklare personligen eller per telefon har fler fastnat för det och i dag är det många som väljer att investera, spara och handla med aktier av olika slag.

Det finns framför allt två sätt att tjäna pengar på aktier online: långsiktiga respektive kortsiktiga investeringar. Ett långsiktigt sparande innebär att du väljer ut en aktieportfölj som du tror ska ge avkastning på sikt och låter dina aktier vara för att få dem att växa. Eftersom du inte dagligen behöver titta till dem kräver ett långsiktigt sparande i aktier betydligt mindre jobb, vilket kan vara praktiskt om du inte är intresserad av att lägga mycket tid på aktiehandel. Aktiehandel är dock alltid lika med ett risktagande, vilket du kan minimera när du handlar med fonder och sparkonton på bank. Å andra sidan har du också möjligt att få pengarna att växa mer när du tar större risker.

 

Om du är villig att lägga mer tid på din aktiehandel är kanske day trading, eller dagshandel, något för dig. Det innebär att du köper och säljer dina aktier under dagens gång, vilket gör att du genomför och avslutar många fler affärer än vid ett långsiktigt sparande där du istället låter aktierna vara. Dagshandel kräver att du har bra koll på marknadens svängningar för att kunna köpa lågt och sälja högt – men om du bemästrar mönstret har du goda möjligheter att tjäna pengar på dagshandel och, i bästa fall, försörja dig på det. De allra bästa tjänar betydligt mer än så men då krävs det tur, skicklighet och väldigt mycket is i magen. Ett stalltips för en dagshandlare är att sällan eller aldrig behålla aktierna över natten eftersom det kan leda till oförutsedda marknadssvängningar som påverkar kursen.

Aktiehandel på nätet 1

 

Taggar: , , , , , , , ,