För den som är en äkta historieberättare finns det, med dagens tekniska lösningar, fantastiska möjligheter att få sin berättelse publicerad. Naturligtvis kan den som är expert i något ämne skriva om det som facklitteratur. Den som har något att skriva om kan med fördel använda sig av Amazons Kindle Direct Publishing-tjänst för att nå ut med sitt verk till miljoner och åter miljoner läsare världen över.

 

CreateSpace
CreateSpace som är ett bolag inom Amazon-koncernen erbjuder tjänster som gör det något enklare att bli utgivare av sina egna tryckta böcker, utan några som helst startavgifter. Inte nog med att Amazon och tar hand om allt från tillverkning till leveranser, du får också en riktigt bra royalty per såld bok. Med Amazon och CreateSpace finns din bok alltid tillgänglig för beställningar utan att du har lagerfört den. Den trycks först då en kund beställt den. Genialiskt, eller hur? Här kan du få hjälp att göra en skattad beräkning av royalty.

 

Kindle – e-böcker
Det finns en mängd olika guider som stöd för publicering av din e-bok som är anpassad till Kindle, Amazons egna läsplatta.

För att kunna publicera via Kindle behöver du ett konto och en fil som är formaterad i enlighet med Kindles stödjande format, läs mer om dem här.

Kindle Direct Publishing är det absolut snabbaste sättet att nå marknaden. Genom Kindlestores når din bok marknaden inom 24-48 timmar. Att publicera den tar runt fem minuter om du är färdig med alla förberedelser, som omslag och korrekt formatering och layout. Likaså att du förberett titel, förord, och information om din boktitel.

Tjäna mer på e-böcker! Här kan du tjäna upp till 70 % i royalty på försäljning till kunder i USA, Storbritannien, Australien samt i EU-länder som Sverige och de nordiska länderna samt Tyskland, Frankrike och Spanien, liksom många fler.

 

Formalia
För att kunna publicera dina alster på Amazon behöver du ha antingen ett EIN nummer eller ett ITIN nummer. Det är dock besvärligt att erhålla ITIN nummer och ofta leder det till avslag. Som egenutgivare är du en enskild, vilket innebär att du kan om att få ett EIN- nummer. EIN förutsätter att man har ett företag. Fördelen är att tar endast några minuter att få. Ett EIN-nummer får du från den amerikanska motsvarigheten till Skatteverket, kallat IRS. Ladda hem blanketten SS-4 här. Fyll i den innan du ringer upp IRS på 001 267 941 1099. Då du erhållit ett nummer ska blanketten W8-BEN fyllas i och sändas in till Amazon.

 

Med det sagt, har du en bokdröm, gör slag i saken. Genom att publicera på eget förlag kan du tjäna mångdubbelt mot att låta traditionella förlag göra det åt dig.
För framgång som egenutgivare – gör reklam för dina alster med stöd av medtryck.com.